• Meny
  • Meny
reise til praha på vinteren

5 grunner til å besøke Praha om vinteren

Reise til Praha om vinteren

Tjekkias hovedstad Praha har mye å by på året rundt, vi kan nevne fantastisk arkitektur, et av verdens største slott og fantastisk mat (og ikke minst nydelig øl), men når vinterkulda setter inn får byen nesten noe magisk over seg. Her har vi listet opp fem gode grunner til at du burde pakke med deg godt med klær og ta turen til Praha i den kjølige tiden av året.

Les vår reiseguide til Praha her

slottet i praha om vinteren

Snødekt arkitektur som tatt ut av et eventyr

Praha er viden kjent for sine mange og vakre historiske bygninger med tak av røde teglstein. Om vinteren er det nærmest et fortryllende skue å se rødfargen skinne gjennom det snødekte teppet som legger seg over byen. Vi anbefaler deg å ta turen opp til Praha slott for å få den beste utsikten over byen. Du kan også ta turen innom Letná Beer Garden, selv om det ikke serveres drikke utendørs her om vinteren er utsikten fortsatt fenomenal. Om du ikke er redd for hverken høyde eller kulde gir Petřín Lookout Tower deg også et flott utsyn over byen og elven Vltava.

Færre turister

Det er ikke til å komme unna at sommeren er høysesong i Praha, og turistene følgelig flokker til byen. Besøker du byen om vinteren (som regnes som lavsesong) så er det mange færre turister her. Fotomulighetene blir følgelig langt bedre og det er mye enklere å få det perfekte blinkskuddet på Karlsbroen og du kan nesten få slottet for deg selv. Det er naturlig nok også mye kortere kø på de forskjellige turistattraksjonene i Praha på denne tiden av året.

annonse

Vinteren er den perfekte tiden for tsjekkisk mat

Tsjekkisk mat egner seg bedre om vinteren enn i de varme sommermånedene. Rettene i det tsjekkiske kjøkkenet pleier å være tunge kjøttbaserte retter, og de fleste tradisjonelle måltider starter med en varmende suppe. Potetene serveres ofte med saus eller svinefett og melboller er en vanlig siderett. Vinteren er således det perfekte tidspunktet til å prøve tradisjonelle retter som zelňačka (kålsuppe) eller guláš, en kraftig gryterett laget med kjøtt og løk.

mat i praha

Hotellene er billigere

Hotellprisene i Praha er etter norsk målestokk ganske så rimelige. Det er like vel gode penger å spare ved å reise til Praha utenfor den største turistsesongen. På enkelte hoteller kan du oppleve at prisene nesten er halvert i forhold til de travle sommermånedene. Reiser man på budsjett så er dette et godt tips å ta med seg.

beste hotell prahaEr dette det beste hotellet i Praha?

spahoteller i prahaAnbefalte spahoteller i Praha

Julemarkedene i Praha

Den kanskje aller beste grunnen til å besøke Praha om vinteren har vi spart til sist, og det er de mange og flotte julemarkedene som inntar byen før jul. Bare ta en liten spasertur gjennom et av de, så skjønner du hvorfor. Julemarkedene i Praha er legendariske og kjent for å være blant de beste i hele Europa. Sliter du med å komme i julestemning så er dette utvilsomt plassen for deg. Det største markedet finner du på det gamle bytorget, men du finner også et annet stort julemarked på Wenzelsplassen like i nærheten. Her kan du bare suge inn julestemningen, eller handle flotte håndlagde julegaver i form av treleker, håndarbeider, håndlagde såper og alle andre tenkelige julegaver til de der hjemme. Det finnes også et mindre julemarked utenfor kjøpesenteret Palladium.

julemarked i praha