• Meny
  • Meny
roma severdigheter

Topp 10 severdigheter i Roma

Severdigheter i Roma

Den historiske byen Roma er blant de mest besøkte byene i hele verden, og det er flere millioner mennesker som drar for å oppleve alle de utrolige kulturskattene som befinner seg i hovedstaden til Italia. Byen har røtter som strekker seg tilbake til 700 år f.Kr, og har i lang tid vært regnet som en av de viktigste byene i hele verden. 

I dag bor det nesten 3 millioner mennesker i byen, og selv om den først og fremst er en historisk by, er det ikke mangel på kjøpesentre, butikker, utesteder, restauranter eller andre moderne ting man forventer å finne i en storby. Så hit kan man reise for å kjøpe varer fra de nyeste motehusene samtidig som man kan utforske noen av verdens mest interessante museer og områder. 

Ting å gjøre i Roma

annonse

10 populære severdigheter i Roma

Basilica di Santa Maria Maggiore i romaBasilica di Santa Maria Maggiore

Santa Maria Maggiore er en kirke tilegnet jomfru Maria, mor til Jesus. Denne kirken er blant de mest populære kirkene i hele Roma, og er spesielt kjent for sine utrolige kunstverk inne i kirken. Utsmykningene og kunstverkene her er av en annen verden, og regnes som noe av det flotteste å se i hele Roma. Selve kirken er ikke like stor og grandios som flere av de andre kirkene og katedralene i byen, men korte køtider, hyggelige guider som tar omvisninger i kirken og den utrolige utsmykningen er med på å gjøre det til den kirken i Roma som er rangert som den beste. 

PantheonPantheon

Pantheon er et tempel som trolig ble bygd allerede på 120-tallet av keiser Hadrian, selv om det er store diskusjoner rundt hvem som bygde det, og nøyaktig når det ble bygget. Tempelet er kjent som “Alle guders tempel”, og er en av svært få bygninger som er bevart fra denne tidsperioden. I dag er det en av de mest besøkte attraksjonene i Roma, og tusenvis av turister går inn for å se Pantheon med egne øyne. Det kan være litt kø for å komme inn, men vel verdt det, for dette er et helt unikt bygg. 

ColosseumColosseum

Colosseum er trolig det mest kjente byggverket i hele Roma, og dette amfiteateret stammer fra rundt år 72. Dette var i sin tid en sportsarena med plass til over 50 000 tilskuere, og her kunne man både se gladiatorkamper, dyrekamper, eller til og med gjenskapninger av sjøslag. Colosseum er kåret til en av verdens moderne underverk, og er en av verdens mest besøkte attraksjoner. I dag er det egentlig bare ruiner som står igjen, og det er ikke mulig å ha fremføringer, konserter eller lignende inne i arenaen lenger, selv om man kan gå inn for å se bygget fra innsiden. 

Forum RomanumForum Romanum

Forum Romanum er det antikke bysentrum, og fungerte som keiserforum gjennom hele det romerske keiserriket. I dette området foregikk det meste av byens viktigste oppgaver, inkludert rettsprosesser, gladiatorkamper, valg og offentlige taler. Selve området var formet som et åpent torg. I dag ligger det meste av området i ruiner, men det er likevel nokså godt bevart når man tar i betraktning at det er over 1000 år gammelt. Her foregikk det meste av beslutningene i Romerrikets historie, og det er mektig å oppleve en slik plass. 

PalatinerhøydenPalatinerhøyden

Palatinerhøyden er en viktig del av romersk mytologi, da det angivelig var her Romulus og Remus ble funnet av ulvemoren som holdt dem i live, og hvor Roma senere ble grunnlagt. Åsen ligger omtrent 40 meter over resten av byen, og det var her de første bosetningene i byen slo seg ned. Like i nærheten finner man Forum Romanum, Colosseum og Circus Maximus. Også her er det naturligvis for det meste ruiner av gamle bygg, men det er likevel spennende å utforske området selv. 

Piazza NavonaPiazza Navona

Piazza Navona er et torg i Roma. Her er det mye spennende historie som strekker seg langt tilbake i tid, men i dag er torget mest kjent for Fontana dei Quattro Fiumi og den egyptiske obelisken som ligger like bak. Torget er alltid folksomt, og man er jo tross alt i Roma, så det er proppfullt av gamle bygninger med flotte utsmykninger hvor enn man snur seg. Ved torget ligger det også mange butikker og spisesteder, og dette er en god plass å sette seg for å spise en rask lunsj på formiddagen. 

Trastevere romaTrastevere

Trastevere er en bydel i Roma som stammer tilbake fra antikkens tid. I dag er det et fantastisk sjarmerende distrikt med smale gater, små torg og mange gode restauranter. Dette har gjort det til et favorittområde blant turister som ønsker en litt mer avslappet stemning enn midt i sentrum, selv om det kan bli litt folksomt her også. Dette er et hyggelig sted for en god middag! 

severdigheter i roma Galleria BorgheseGalleria Borghese

På Galleria Borghese kan man se italiensk kunst i verdensklasse, og Rafael, Leonardo da Vinci og Caravaggio er tre kunstnere som alle har kunsten sin utstilt her. Museet ligger rett i nærheten av sentrum i Roma, og har store samlinger av både malerier og skulpturer. Alle som interesserer seg for kunst må ta turen hit, men merk at man må bestille billetter på forhånd, da museet kun har plass til 360 besøkende på en gang. Man må derfor bestille en spesifikk tid god tid i forveien for å komme inn. 

Fontana di Trevi i romaFontana di Trevi

Fontana di Trevi er en av verdens mest kjente fontener, og dette monumentet er hele 26 meter langt, 20 meter høyt og inneholder vakre utsmykninger i marmor, en rekke søyler og mange vakre statuer. Fontenen kommer fra barokken, og sto ferdig i 1762, men har vært gjennom flere restaureringsprosjekter for å holde den i gang. Det er vanlig å kaste en mynt over skulderen ned i fontenen, og dette skal gi kasteren lykke, samt sikre at man kommer tilbake til Roma på et senere punkt i livet. 

Museo Nazionale di Castel Sant'AngeloMuseo Nazionale di Castel Sant’Angelo

På Museo Nazionale di Castel Sant’Angelo kan man lære mer om Castel Sant’Angelo, samt alle de utrolige historiske hendelsene som har skjedd inne i borgen. Fra borgen er det dessuten en utrolig utsikt over Vatikanstaten. Her er det som regel proppfullt av folk, så hvis man vil ha det litt roligere bør man reise tidlig på morgenen. Selve museet har mange gjenstander fra slottets historie, og den store samlingen strekker seg over flere etasjer, så beregn god tid hvis du vil få med deg alt sammen. 

attraksjoner i roma hotellKoselig og innbydende hotell i hjertet av Roma

hotell roma severdigheterAnbefalt hotell med gode omtaler fra nordmenn