• Meny
  • Meny
Pergamonmuseet i Berlin

Pergamonmuseet i Berlin

Pergamonmuseet i Berlin er et av de mest betydningsfulle museene i Tyskland og et viktig kulturelt landemerke. Museet er en del av Museumsinsel (Museumsøya) i byens sentrum, nær elven Spree. 

annonse

Historien til Pergamonmuseet strekker seg tilbake til begynnelsen av det 19. århundre. Museet ble grunnlagt i 1910 og åpnet for publikum i 1930, designet av den tyske arkitekten Alfred Messel. Arkitektonisk er bygningen et imponerende eksempel på tidlig moderne arkitektur, preget av sin monumentale stil og symmetriske utforming.

Pergamonmuseet er mest kjent for sin samling av antikke skatter. Det er spesielt berømt for Pergamonalteret, et storslått hellenistisk mesterverk fra det 2. århundre f.Kr., som museet er oppkalt etter. I tillegg huser museet den imponerende Ishtarporten, en del av Nebukadnesars babylonske bymur, samt Markedsporten fra Milet. Disse monumentalverkene, transportert til Tyskland under arkeologiske utgravninger, tiltrekker seg besøkende fra hele verden.

Inne i Pergamonmuseet

Utover disse hovedattraksjonene, inkluderer museets samlinger antikke kunstgjenstander, skulpturer, og arkitektoniske elementer fra det greske, romerske og babylonske riket, samt kunst fra Midtøsten. Det gir en unik mulighet til å utforske forskjellige kulturer og sivilisasjoner fra antikken.

Pergamonmuseet er ikke bare et sted for historieentusiaster, men også for de som setter pris på kunst og arkitektur. Det tilbyr en fascinerende reise gjennom historien og er et must for alle som besøker Berlin. Museet er lett tilgjengelig med offentlig transport, og dets beliggenhet på Museumsinsel gjør det til et ideelt utgangspunkt for å utforske andre kulturelle tilbud i området.

Kart