• Meny
  • Meny

Olympiastadion i Berlin

Olympiastadion i Berlin er et av de mest kjente idrettsanleggene i Tyskland og har en rik og variert historie. Den ligger i bydelen Westend i bydelsområdet Charlottenburg-Wilmersdorf, og er en viktig del av Berlins historie og kultur.

annonse

Stadionet ble opprinnelig bygget for de olympiske lekene i 1936. Det var en stor begivenhet, og stadionet ble brukt til å fremvise Nazi-Tysklands makt og arkitektur. Arkitekten Werner March sto for utformingen, og han skapte et imponerende anlegg som kunne romme omtrent 100 000 tilskuere. Designet er en blanding av klassisk arkitektur og moderne funksjonalitet, med en monumental følelse som var typisk for bygningene i Nazi-Tyskland.

Berlin Olympiastadion

Etter andre verdenskrig har Olympiastadion i Berlin gjennomgått flere renovasjoner for å modernisere fasilitetene og gjøre det mer tilgjengelig for publikum. Det ble blant annet brukt under fotball-VM i 2006, hvor det var åsted for finalen. Stadionet er i dag hjemmebanen til fotballklubben Hertha BSC Berlin, og det brukes også til store konserter og andre idrettsarrangementer.

Arkitekturen til Olympiastadion er kjent for sin majestetiske skjønnhet. Stadionet har beholdt mange av de opprinnelige elementene, som den store marmortrappen og den olympiske klokken. Samtidig er det gjort tilpasninger for å møte moderne krav til komfort og sikkerhet.

Olympiastadion Berlin

For de som ønsker å besøke Olympiastadion i Berlin, ligger det i den vestlige delen av byen. Det er enkelt å komme seg dit med offentlig transport, for eksempel med U-bahn (U2) til stasjonen Olympiastadion. 

Kart