• Meny
  • Meny

Neues Museum i Berlin

Neues Museum, som ligger i hjertet av Berlin, er et museum av stor historisk og kulturell betydning. Dette museet, som er en del av Museumsinsel i sentrum av byen, ble først åpnet for publikum i 1855. Det er kjent for sin imponerende samling av antikviteter, forhistoriske objekter, og egyptiske kunstverk, inkludert den berømte Nefertiti-bysten.

annonse

Arkitekturen til Neues Museum er et verk av den kjente prøyssiske arkitekten Friedrich August Stüler. Han designet bygningen i en nyklassisistisk stil som kombinerer elementer av renessansen og klassisk gresk arkitektur. Under andre verdenskrig ble museet sterkt skadet, og det ble stengt for publikum. Det var først i 2009, etter en omfattende restaurering ledet av den britiske arkitekten David Chipperfield, at museet gjenåpnet sine dører. Restaureringen er bemerkelsesverdig for hvordan den har blandet den opprinnelige strukturen med moderne arkitektoniske elementer.

Neues Museum i Berlin

Neues Museum er spesielt kjent for sin egyptiske samling, som inkluderer den verdensberømte bysten av dronning Nefertiti. Denne over 3000 år gamle bysten er kjent for sin skjønnhet og kunstneriske detaljer. Museet huser også en betydelig samling av gjenstander fra steinalderen, bronsealderen og jernalderen, samt omfattende samlinger fra antikkens Hellas og Roma.

Utstilling på Neues Museum i Berlin

For å besøke Neues Museum i Berlin, må man reise til Museumsinsel (Museumsøya) i bydelen Mitte. Museumsinsel er lett tilgjengelig med offentlig transport og ligger nær Berliner Dom og langs bredden av elven Spree, noe som gjør det til et sentralt og lett gjenkjennelig sted i hjertet av byen.

Kart