• Meny
  • Meny
Charlottenburg Palace i Berlin

Charlottenburg Palace i Berlin

Charlottenburg Palace i Berlin er et storslått eksempel på barokk arkitektur og en av byens mest kjente historiske steder. Slottet, opprinnelig kjent som Lietzenburg, ble bygget mot slutten av det 16. århundre og var ment som et sommerhus for Sophie Charlotte, kona til Fredrik I, konge av Preussen. Etter hennes død i 1705 ble palasset omdøpt til Charlottenburg til hennes ære.

annonse

Arkitektonisk sett er Charlottenburg Palace en blendende representasjon av tidsperioden den ble bygget i. Med sin omfattende fasade, rikt dekorerte interiører, og store barokkhage, representerer den en periode av overdådig kongelig luksus og kunstnerisk raffinement. Slottets interiør er like imponerende som dets eksteriør, med rom som Porselenskabinettet, som viser en imponerende samling av porselen, og Goldene Galerie, kjent for sin overdådige dekorasjon.

Schloss Charlottenburg

Charlottenburg Palace er kjent for sin rike historie og arkitektoniske skjønnhet. Det overlevde skader under andre verdenskrig og har siden blitt restaurert til sin tidligere prakt. Palasset tiltrekker seg tusenvis av besøkende hvert år, som kommer for å beundre dets arkitektur, kunstsamlinger og de vakkert anlagte hagene.

Charlottenburg Palace hagen

For de som ønsker å besøke Charlottenburg Palace, ligger det i Charlottenburg-distriktet i den vestlige delen av Berlin. Det er lett tilgjengelig med offentlig transport, med flere buss- og togforbindelser som fører til området. 

Kart