• Meny
  • Meny
Berliner Dom

Berliner Dom i Berlin

Berliner Dom, eller Berlin-katedralen, er en av de mest ikoniske bygningene i Berlin. Den imponerende kirken ligger på Museumsinsel (Museumsøya) i Mitte-distriktet og er et fremtredende eksempel på byens rike historie og kulturelle arv.

annonse

Byggingen av den nåværende katedralen startet i 1894 og ble fullført i 1905, selv om det har stått kirker på dette stedet siden 1400-tallet. Berliner Dom ble bygget i en prangende barokkstil, som var typisk for sin tid, og designet av Julius Raschdorff. Det som gjør denne kirken unik, er dens overdådige dekorasjoner og den enorme kuplen, som dominerer bybildet. Inne i katedralen finner du praktfulle mosaikker, intrikate steinarbeider og en imponerende orgel.

Katedralen i Berlin

Katedralen er kjent for sin rike historie og som et senter for protestantisk kristendom i Tyskland. Under andre verdenskrig ble Berliner Dom alvorlig skadet av bombeangrep, men den ble restaurert i etterkrigstiden. Restaureringsarbeidet har forsøkt å gjenopprette katedralens opprinnelige prakt, samtidig som det også har blitt gjort moderne oppdateringer.

Innsiden av Berliner Dom

I dag er Berliner Dom en populær turistattraksjon og et aktivt sted for gudstjenester og konserter. Besøkende kan beundre den storslåtte arkitekturen, utforske krypten hvor medlemmer av Hohenzollern-familien er begravet, og klatre opp i kuppelen for en fantastisk utsikt over Berlin. Det er også mulig å delta på guidede turer som gir et dypere innblikk i katedralens historie og arkitektur.

For å besøke Berliner Dom, må man dra til Museumsinsel i Berlin sentrum. Katedralen ligger i nærheten av elven Spree og kan enkelt nås med offentlig transport, med Alexanderplatz som et nærliggende transportknutepunkt.

Kart