• Meny
  • Meny

Berlin Zoo i Berlin

Berlin Zoo, eller Zoologischer Garten Berlin, er en av verdens mest kjente dyrehager og ligger i hjertet av Tysklands hovedstad. Den ble grunnlagt i 1844 og er dermed den eldste dyrehagen i Tyskland. Med sin rike historie og omfattende samling av arter har Berlin Zoo blitt et fremtredende symbol på byen og tiltrekker seg besøkende fra hele verden.

annonse

Historien til Berlin Zoo strekker seg tilbake til 1844, noe som gjør den til den eldste dyrehagen i Tyskland. Den ble grunnlagt av kong Friedrich Wilhelm IV av Preussen, og har siden utviklet seg til å bli en av de mest besøkte og artsmangfoldige dyrehagene i verden. Gjennom årene har dyrehagen overlevd mange historiske omveltninger, inkludert ødeleggelsene under andre verdenskrig, hvoretter den ble gjenoppbygd og modernisert.

Antilopenhaus Berlin Zoo

Arkitektonisk sett er Berlin Zoo en fascinerende blanding av historiske og moderne elementer. Mange av de opprinnelige bygningene er bevart og restaurert, og de representerer en klassisk europeisk zoo-arkitektur fra 1800-tallet. I tillegg har dyrehagen jevnlig oppdatert og forbedret sine anlegg for å gi dyrene mer naturlige og romslige habitater, samtidig som den tilbyr besøkende en mer engasjerende og informativ opplevelse.

Dyrehagen i Berlin

Berlin Zoo er kjent for sin store samling av arter. Den huser over 20.000 dyr fra nesten 1.400 arter, inkludert sjeldne og truede arter. Pandaer, elefanter, og store kattedyr er blant publikumsfavorittene. I tillegg er dyrehagen kjent for sitt engasjement i bevaringsarbeid og forskning for å beskytte dyrearter og deres naturlige habitater.

For de som ønsker å besøke Berlin Zoo, ligger den i bydelen Charlottenburg, i det vestlige sentrum av Berlin. Den er lett tilgjengelig med offentlig transport, og ligger i nærheten av både Berlin Zoologischer Garten jernbanestasjon og Kurfürstendamm, en av Berlins mest kjente handlegater. 

Kart