• Meny
  • Meny
Hotell i Stockholm

Hvor bør man bo i Stockholm? Anbefalte områder og beste hotell

Stockholm er en av Nordens mest sjarmerende byer, med sin blanding av vakker arkitektur, historiske steder, og flotte naturområder. Byen er spredt over 14 øyer, noe som gir den en unik karakter og mange forskjellige områder å utforske.

Når man velger hotell i Stockholm, er det viktig å vurdere hvilket område som passer best for ditt behov og interesser. Her er en guide til de beste bydelene, og det beste hotellet i hvert område.

inneholder annonselenker

Gamla Stan – Perfekt for historieentusiaster

Gamla Stan er hjertet av Stockholm og en av de best bevarte middelalderbyene i Europa. Dette området er kjent for sine brosteinsbelagte gater, smale smug, fargerike bygninger, og en rekke historiske landemerker, som det kongelige slottet og Storkyrkan. Gamla Stan er perfekt for de som ønsker å dykke ned i byens historie og utforske museer og butikker med lokal kunst og håndverk.

Victory Hotel

Victory Hotel Stockholm

Victory Hotel er kjent for sin unike sjarm og rike historie, og tilbyr en luksuriøs og innbydende opplevelse i hjertet av Stockholms gamle bydel. Dette hotellet kombinerer historisk eleganse med moderne bekvemmeligheter, noe som gjør det til et fremragende valg for de som søker et spesielt opphold i Stockholm.

LES MER & SJEKK PRIS HER

 

Södermalm – Kultur og natteliv

Södermalm, ofte kalt “Söder”, er kjent for sin bohemske atmosfære, trendy butikker, kunstgallerier, og et livlig natteliv. Dette området er perfekt for unge reisende og kunstinteresserte som ønsker å oppleve Stockholms mer moderne side. Södermalm tilbyr fantastisk utsikt over resten av byen, spesielt fra Fjällgatan og Monteliusvägen.

Hotel Rival

Hotel Rival Stockholm

Hotel Rival, som eies av Benny Andersson fra ABBA, er ikke bare et hotell, men også et kulturelt møtepunkt med egen kino, bar, og kafé. Rommene er stilfullt dekorerte med moderne svensk design. Hotellet ligger også i nærheten av Mariatorget, et populært område med mange barer og restauranter.

LES MER & SJEKK PRIS HER

 

Östermalm – Luksus og shopping

Östermalm er et av de mest eksklusive områdene i Stockholm, kjent for sin eleganse, luksuriøse butikker, og high-end restauranter. Dette området passer for de som ønsker en mer oppskalert opplevelse, med tilgang til designerbutikker, kunstgallerier, og gourmetmat. Östermalm har også vakre parker, som Humlegården og Kungsträdgården, perfekt for en ettermiddagstur.

The Sparrow Hotel

The Sparrow Hotel Stockholm

The Sparrow Hotel i Östermalm er et utmerket valg for de som søker et elegant og koselig hotell i et av Stockholms mest prestisjefylte områder. Dette boutiquehotellet er kjent for sin franske sjarm og sofistikerte atmosfære, og tilbyr en luksuriøs opplevelse med personlig service og høy standard.

LES MER & SJEKK PRIS HER

 

Djurgården – For familier

Djurgården er et grønt og fredelig område, perfekt for familier og de som ønsker å komme nær naturen uten å forlate byen. Her finner du flere av Stockholms mest populære attraksjoner, som Skansen, Vasa-museet, og Gröna Lund. Djurgården er også ideell for piknik, sykkelturer, og lange spaserturer langs de vakre vannveiene.

Backstage Hotel Stockholm

Backstage Hotel Stockholm

Backstage Hotel Stockholm tilbyr en moderne og komfortabel opplevelse nær flere av områdets hovedattraksjoner. Hotellet er i samme bygning som ABBA The Museum og har romslige rom med moderne design. Familievennlige fasiliteter og nærheten til attraksjonene gjør dette til et utmerket valg for de som reiser med barn.

LES MER & SJEKK PRIS HER

 

Norrmalm/City – Forretningsreisende og førstegangsbesøkende

Norrmalm, ofte referert til som “City”, er det kommersielle sentrum av Stockholm, med et stort utvalg av shoppingmuligheter, restauranter, og underholdning. Dette området er perfekt for forretningsreisende og de som besøker Stockholm for første gang, da det gir enkel tilgang til offentlig transport og ligger i nærheten av mange av byens hovedattraksjoner.

Grand Hôtel Stockholm

Grand Hotel Stockholm

Grand Hôtel Stockholm er et av de mest prestisjefylte hotellene i byen, med en storslagen beliggenhet ved vannkanten, rett overfor det kongelige slottet. Hotellet tilbyr luksuriøse rom, en toppmoderne spaavdeling, og flere restauranter, inkludert den Michelin-stjernede Mathias Dahlgren.

LES MER & SJEKK PRIS HER

 

Avsluttende tips

Det å velge det rette hotellet er en viktig del av reiseopplevelsen, spesielt i en by så rik på historie og kultur som Stockholm. Byen tilbyr et bredt spekter av overnattingsmuligheter som passer enhver smak og budsjett. Her finner du alt fra luksuriøse boutique-hoteller til rimelige alternativer. Prisene kan variere, så det lønner seg å undersøke og bestille tidlig for å sikre de beste tilbudene.

Kvaliteten på overnatting i Stockholm holder generelt en høy standard, med vekt på gjestfrihet og service. Enten du drømmer om å våkne opp til utsikten over Gamla Stans middelaldergater, eller foretrekker den moderne atmosfæren i Södermalm, vil du finne et hotell som gjør ditt opphold minneverdig. Husk, Stockholm er en populær destinasjon året rundt, så det kan være lurt å være tidlig ute for å sikre deg rom på de beste hotellene.

Kart