• Meny
  • Meny

Hvor bør man bo i Budapest? Anbefalte områder og beste hotell

Budapest er delt av elven Donau, med Buda på den ene siden og Pest på den andre. Den er kjent for sin rike historie, vakre arkitektur og termiske bad, Byen består av en rekke bydeler, hver med sin egen karakter og sjarm.

Når man skal velge hvor man skal bo i Budapest, kan det være nyttig å vurdere hva slags opplevelser man søker. I denne artikkelen ser vi på de beste bydelene for besøkende, hvem de passer for, og anbefale det beste hotellet i hvert område

inneholder annonselenker

Belváros (Distrikt V) – Hjertet av Budapest

Belváros, eller “Indre by”, er det sentrale forretningsdistriktet og hjertet av Budapest. Dette området er ideelt for førstegangsbesøkende som ønsker å være i nærheten av de viktigste severdighetene, som Det ungarske parlamentet, Stefansdomen, og Kjedebroen. Området er også kjent for sin pulserende atmosfære, med en rekke restauranter, butikker og kafeer.

Hvem det passer for: Førstegangsbesøkende, historieentusiaster, og de som ønsker en sentral beliggenhet.

Aria Hotel

Aria Hotel Budapest

Aria Hotel er et luksuriøst boutique-hotell med musikk som tema. Det ligger bare noen få skritt fra St. Stephens Basilika, og tilbyr en eksepsjonell service, en takterrasse med en fantastisk utsikt over byen, og et innendørs basseng. Hver etasje er dedikert til en musikksjanger, og rommene er dekorert med musikalske ikoner. Dette hotellet passer perfekt for musikkelskere og de som setter pris på en personlig touch i sitt opphold.

LES MER & SJEKK PRIS HER

 

Terézváros (Distrikt VI) – Kunst og Shopping

Terézváros, spesielt området rundt Andrássy út, er kjent for sin elegante arkitektur, high-end shopping, og kulturelle institusjoner som Statsoperaen. Dette distriktet er mindre turistifisert enn Belváros og tilbyr en mer avslappet atmosfære, samtidig som det er lett tilgjengelig fra byens hovedattraksjoner.

Passer for: Terézváros passer for de som setter pris på kultur, shopping, og en touch av luksus under oppholdet.

Mystery Hotel Budapest

Mystery Hotel Budapest

Mystery Hotel Budapest er et unikt boutique-hotell, kjent for sitt mystiske tema og elegant arkitektur. Det tilbyr luksuriøse rom, en takterrasse med utsikt, spa, treningsstudio, samt en restaurant og bar. Perfekt for de som ønsker en minneverdig og luksuriøs opplevelse nær byens hovedattraksjoner.

LES MER & SJEKK PRIS HER

 

Erzsébetváros (Distrikt VII) – Ungt og Trendy

Erzsébetváros er kjent som det jødiske kvarteret, og er hjem til ruinbarene, trendy butikker, og en levende gatekunstscene. Dette området passer perfekt for unge reisende og de som er ute etter et livlig natteliv og en alternativ kulturopplevelse.

Hvem det passer for: Unge reisende, nattelivsentusiaster, de som søker en unik kulturell opplevelse.

Badebassenget på hotell Anantara New York Palace Budapest

Anantara New York Palace Budapest er et luksuriøst boutique-hotell, kjent for sin elegante arkitektur og ikoniske New York Café. Hotellet tilbyr eksklusive rom og suiter, et førsteklasses spa og treningssenter, samt flere spisesteder og barer. Perfekt for de som ønsker en sofistikert opplevelse i en sentral beliggenhet nær byens hovedattraksjoner.

LES MER & SJEKK PRIS HER

 

Slottsområdet Várkerület (Distrikt I) – Eksklusivitet og Utsikt

Várkerület ligger på Buda-siden av byen og er dominert av det imponerende Buda-slottet og omkringliggende historiske bygninger, sjarmerende gater, og fantastiske utsiktspunkter over Budapest. Dette området er perfekt for de som er interessert i historie og ønsker en roligere base for sitt opphold.

Passer for: Ideelt for par, historieentusiaster, og de som søker en mer avslappet atmosfære.

Hotel Clark Budapest

Hotel Clark Budapest

Hotel Clark Budapest er et moderne boutique-hotell som ligger ved foten av Buda-slottet, og det er kjent for sin stilfulle atmosfære og fantastiske utsikt over Donau. Hotellet tilbyr komfortable og elegant innredede rom og suiter, et eksklusivt spa, treningsfasiliteter og en trendy takterrassebar. Perfekt for de som søker en sofistikert opplevelse med en fantastisk beliggenhet nær Budapests historiske attraksjoner.

LES MER & SJEKK PRIS HER

 

Újlipótváros (Distrikt XIII) – Rolig og Avslappet

Újlipótváros er kjent for sin avslappede atmosfære og naturskjønne beliggenhet langs Donau. Med rolige gater og sjarmerende kafeer ved elven, tilbyr dette området en ideell blanding av avslapning og rekreasjon. Selv om distriktet kanskje ikke har like mange historiske attraksjoner som andre områder i byen, er det likevel en perle for de som ønsker å unnslippe byens travle tempo og nyte litt ro og fred langs elvebredden.

Passer for: Perfekt for familier og de som ønsker en mer autentisk Budapest-opplevelse, borte fra de største turiststrømmene.

Adina Apartment Hotel Budapest

Adina Apartment Hotel Budapest

Adina Apartment Hotel Budapest er ideelt for familier og tilbyr romslige leiligheter med moderne fasiliteter. Med et svømmebasseng, treningsstudio og en restaurant på stedet, gir hotellet et komfortabelt og bekvemt opphold for gjester i alle aldre.

LES MER & SJEKK PRIS HER