• Meny
  • Meny
Hvor bør man bo i Athen

Hvor bør man bo i Athen? De beste hotellene og anbefalte bydeler

Planlegger du en tur til Athen og lurer på hvor det er best å slenge fra seg kofferten? Ingen grunn til å klø seg i hodet lenger, for her kommer en liten guide over bydelene i Athen som er midt i blinken for et hotellopphold.

Vi har tatt en kikk på de områdene som virkelig gir deg valuta for pengene og en autentisk opplevelse i denne historisk byen. Med på kjøpet får du også et tips til det beste hotellet i hver bydel.

inneholder annonselenker

Plaka – Hjertet av Athen

Om du er ute etter den ekte, greske atmosfæren, er Plaka stedet. Denne bydelen er som tatt ut av et postkort, med sine trange smug, sjarmerende kaféer og butikker som selger alt fra håndlagde smykker til lokalt produsert olivenolje. Her kan du bukke under for fristelsen til å kjøpe en suvenir eller to, mens du nyter en iskald frappé på en av de mange fortauskafeene. Hoteller her varierer fra budsjettvennlige til boutique, så du finner garantert noe som passer lommeboken.

Plaka Hotel

Plaka Hotel Athen

Plaka Hotel er perfekt for de som vil utforske byens historie og kultur, med en uslåelig beliggenhet nær alle hovedattraksjonene. Hotellet tilbyr renslige rom, topp service, og en takterrasse med fantastisk utsikt over Akropolis. Det er et ideelt valg for reisende som verdsetter komfort, tilgjengelighet, og en smak av lokal gjestfrihet.

LES MER & SJEKK PRIS HER

 

Syntagma – Pulsen i Athen

For deg som vil ha alt innen rekkevidde, er Syntagma plassen å være. Med Parlamentet og det berømte vaktskiftet, samt en haug med shoppingmuligheter, restauranter og barer, er dette området aldri kjedelig. Hotellene her er ofte litt mer staselige, og ikke sjelden kan du finne deg selv med en utsikt over hele Athen fra hotellrommet ditt. Perfekt for den som vil ha en smak av storbylivet, rett utenfor dørstokken.

Hotel Grande Bretagn

Hotel Grande Bretagn Athen

Hotel Grande Bretagne i Athen er stedet der du kan leve livet på første klasse, midt i hjertet av Syntagma. Tenk deg å nippe til en kopp kaffe på takterrassen mens du har Akropolis som bakteppe – snakk om å kjenne på historiens vingesus. Det er ikke bare staselig og stilfullt, men servicen er så god at du føler deg som kongelig. Hvis du vil ha et opphold som er litt utenom det vanlige, og ikke minst, skikkelig gresk luksus, så er Grande Bretagne det soleklare valget.

LES MER & SJEKK PRIS HER

 

Koukaki – Lokalt og laid-back

Rett ved foten av Akropolis finner du Koukaki, et nabolag som har beholdt sin lokale sjarm til tross for turiststrømmen. Dette området er kjempekoselig og har en avslappet atmosfære, med mange kafeer og tavernaer hvor du kan nyte gresk kaffe eller en ouzo. Hotellene her er ofte mindre og drevet av lokalbefolkningen, noe som gir oppholdet en ekstra personlig touch.

Neoma

Neoma Hotell Athen

Neoma Hotel i Athen er et fantastisk valg for reisende som er ute etter en unik og personlig opplevelse. Med sin sentrale beliggenhet er det perfekt for å utforske byen, og hotellet byr på moderne fasiliteter i en historisk ramme. Rooftop-baren og bassenget tilbyr enestående utsikt over Athen, noe som gjør Neoma til et perfekt sted for å slappe av etter en dag med sightseeing.

LES MER & SJEKK PRIS HER

 

Psiri – For de festglade

Om du er typen som vil oppleve Athens pulserende natteliv, er Psiri stedet å være. Med en blanding av tradisjonelle tavernaer, moderne barer og klubber, er det aldri langt til neste eventyr. Overnatting her spenner fra enkle, rimelige steder, til mer unike og intime boutique-hoteller.

The Gem Society Boutique Hotel & Spa

The Gem Society Boutique Hotel & Spa - spahotell i Athen

På The Gem Society Boutique Hotel & Spa i Athen får du en herlig miks av luksus og koselig atmosfære. Med en spaavdeling som byr på ren avslapning etter en lang dag med sightseeing, er det lett å finne roen her. Flere av rommene skilter med sjarmerende balkonger hvor du kan nyte en stille stund med utsikt over byens yrende liv. Dette stedet er rett og slett en liten oase midt i hjertet av Athen, perfekt for deg som vil ha det lille ekstra.

LES MER & SJEKK PRIS HER

 

Kolonaki – Eksklusivt og fint

Kolonaki er Athens svar på eksklusivitet og luksus. Dette er stedet hvor du finner designerbutikker, gourmetrestauranter og elegante kafeer. Hotellene her er av den dyrere sorten, men til gjengjeld får du topp service og ofte en fantastisk utsikt over byen.

COCO-MAT Hotel Athens

COCO-MAT Hotel Athen

COCO-MAT Hotel Athens i Athen er stedet for deg som setter pris på god søvn og naturlige materialer. Dette hotellet tar komfort til nye høyder med sine håndlagde senger og øko-vennlige innredning. Hotellet byr også på en takterrasse hvor du kan nippe til en kopp kaffe eller et glass vin mens du ser ut over Athen. Det er det perfekte stedet for deg som setter pris på komfort på tur.

LES MER & SJEKK PRIS HER

 

Kart