• Meny
  • Meny
anbefalte hotell berlin

Anbefalte hotell i Berlin

Berlin er et eldorado om du liker å bo billig, men bra på hotell. Finner du rimelige flybilletter, kan du få deg en kjempefin storbyferie i Tysklands hovedstad, der turen og overnattingen koster mindre enn det du brenner bort på shopping, uteliv og restaurantbesøk. Her er en liten hotellguide du bør lese når du planlegger turen.

Ti gode hotell i Berlin

Hotellene vi anbefaler ligger i de områdene vi mener er best å bo i. Vi har lagt vekt på at hotellet skal ha høy standard, være kjent for god service, ha god beliggenhet, og du skal føle du får mye igjen for pengene dine. Vi har også variert litt i forhold til pris og antall stjerner.

annonselenker

Regent Berlin

hotell regent berlinRegent Berlin er et luksushotell med fem stjerner, som ligger perfekt plassert i den vestre delen av Mitte. Tiergarten og Brandenburger Tor ligger noen kvartaler mot vest, og dit kan du rusle fra hotellet langs den velkjente avenyen Unter den Linden. Regent Berlin er ganske stort, og har nesten 200 rom og suiter, i tillegg til restaurant, bar med lounge, et bra spa, treningssenter, privatbiltjenester og forretningssenter. Stilen på hotellet er veldig klassisk, med interiør i marmor, dype tepper, elegante møbler, og mye krystall.

Rocco Forte Hotel De Rome Berlin

hotell berlinRocco Forte er nesten nabo til Regent (omtalen over denne), og er også rangert med fem stjerner. Det er en smule dyrere enn Regent, men her også får du veldig mye for pengene dine sammenlignet med luksushotellene i de fleste andre storbyer. Stilen er mer moderne enn på Regent, og fasilitetene minst like bra. Hotellet har 145 rom og suiter i forskjellige kategorier, egen restaurant, to barer med lounge, innendørs basseng, spa, takterrasse, privatbiltjenester, og forretningssenter.

COSMO Hotel Berlin Mitte

COSMO Hotel Berlin MitteCOSMO rangeres med fire stjerner, og ligger litt mer sørvest i Mitte enn de to luksushotellene vi omtaler ovenfor. Her får du litt lengre avstand til Brandenburger Tor og Unter den Linden, men bor nærmere Checkpoint Charlie, Berliner-domen og Alexanderplatz. Hotellet er stilrent og moderne innredet, og byr på 84 rom i ulike størrelser. Her er det også restaurant, bar og lounge, treningssenter, samt hotellet tilbyr concierge-tjenester om du vil ha hjelp til bestillinger av billetter, restauranter, tips, eller noe annet. Dette er et av hotellene der du vil oppleve å få mest igjen for pengene, og ofte finnes det dobbeltrom på COSMO til under tusen kroner natten.

The Mandala Hotel Berlin

The Mandala Hotel BerlinDette hotellet er et kupp på flere måter. For det første er det et av de rimeligste femstjerners hotellene i Berlin. Beliggenheten er også svært bra. The Mandala Hotel ligger på Potsdamer Platz, byens kanskje mest spennende område. Der ligger også blant annet Kollhoff Tower, en imponerende bygning som står på grunnen der Berlinmuren en gang gikk. Kollhoff byr på en fantastisk panoramautsikt over Berlin fra toppetasjen. Tiergarten ligger et steinkast unna, og du finner mange av byens øvrige severdigheter innen gangavstand. The Mandala Hotel har forøvrig to meget gode restauranter, bar, spa, takterrasse, treningssenter og forretningssenter.

Select Hotel Berlin The Wall

Select Hotel Berlin The WallDette hotellet rangeres med fire stjerner, og ligger rett i nærheten av Checkpoint Charlie. Her i området finner du mange av Berlins viktigste severdigheter, og du har gangavstand til blant annet Potsdamer Platz og Tiergarten. Hotellet er passe stort, med 170 gjesterom og suiter som har et lyst og stilrent interiør. Select Hotel har ikke mange fasiliteter utenom en bra bar med lounge, og en frokostrestaurant, men tar igjen på kvaliteten på rommene, servicen, lave priser, og beliggenheten.

Pullman Berlin Schweizerhof

Pullman Berlin SchweizerhofPullman Berlin Schweizerhof er et femstjerners hotell som til tider har fantastisk lave priser for sine luksuriøse rom. Det ligger på grensen mellom Mitte og Charlottenburg-Wilmersdorf, med Berlins zoologiske hage som nærmeste nabo, ikke langt unna den kjente gaten Kurfürstendamm (Ku-Damm). Dette er et av de større hotellene i byen, med over 370 rom og suiter. Pullmann har egen restaurant, bar og lounge, spa, møterom, innendørs svømmebasseng, og døgnåpent treningssenter.

25hours Hotel Bikini Berlin

25hours Hotel Bikini BerlinBikini Berlin er et morsomt shoppingsenter, som også har sitt eget hotell. Det ligger like bortenfor Pullman, som er omtalt rett ovenfor. Hotellet anses som et av Berlins desidert beste, når pris, kvalitet, service, romstørrelse, design og alt det andre tas med i betraktningen. Her bor du særdeles bra, og møter en betjening som strekker seg langt for at oppholdet ditt skal bli så vellykket som mulig. 25hours Hotel Bikini Berlin er moderne og lekkert innredet, har egen restaurant, bar med lounge, en vidunderlig takterrasse med utsikt mot Tiergarten, badstue, og leier ut sykler om du vil tråkke litt rundt i Berlin.

Hotel Indigo Berlin – East Side Gallery

Hotel Indigo Berlin – East Side GalleryI Berlin har Indigo-kjeden tre hotell, og alle er meget gode alternativer. Vi har valgt å anbefale dette (East Side Gallery) for de som vil ta for seg de hippe bydelene Kreuzberg og Friedrichshain. Hotellet ligger nemlig midt i mellom de to distriktene, og rett ved elven Spree. Hotellet har 118 rom og suiter med stilig interiør. Har du bodd på et Indigo-hotell før, så vet du hva du kan forvente på den fronten. I tillegg har hotellet egen restaurant, bar og lounge, døgnåpent treningssenter, og er kjent for å yte suveren service. Trenger du hjelp til noe, er det bare å henvende deg til hotellets concierge.

Hampton by Hilton Berlin City – East Side Gallery

Hampton by Hilton Berlin City – East Side GalleryHampton by Hilton er naboen til Hotel Indigo, og har dermed like bra plassering for de som vil bo i Fridriechshain-Kreuzberg-traktene. Også dette rangeres med fire stjerner, og høster skryt fra nesten alle som har bodd der. Hotellet er ganske stort, med over 250 gjesterom. Stilen er ikke like gjennomført som på Indigo, men du vil neppe finne så mye å klage på om du velger dette hotellet. Fasilitetene er også litt mer sparsommelige enn på Indigo, men til gjengjeld er prisen lavere, og en anstendig frokostbuffé inkludert. Om du har tenkt å få med deg en konsert på Merceds-Benz Arena mens du er i Berlin, er det ingen dum idé å bo på et av disse to hotellene. Arenaen ligger like bortenfor.

Schoenhouse Studios

Schoenhouse Studios leilighetshotell i berlinDette er et trestjerners leilighetshotell som ligger i den sørlige delen av Prenzlauer Berg. Det vil si i et stille og rolig område, men fortsatt med gangavstand inn til Mitte. Det tar omtrent 15 minutter til fots for å komme seg til Alexanderplatz, eller du kan ta trikken som går i gata rett utenfor Schoenhouse Studios. De 36 leilighetene er lekkert innredet, og de fleste har egen balkong. Hotellet har egen frokostrestaurant for de som ikke vil lage morgenmaten selv. Det er også en hyggelig bar med lounge her, og alle gjester har tilgang til gratis Wi-Fi. Schoenhouse Studios passer

En rimelig storbyferie på første klasse

I Berlin kan du finne deg et dobbeltrom på et femstjerners luksushotell, som koster omtrent det samme som på et kjedelig fire-stjerners hotell i Oslo. Det er riktignok ingen automatikk i at det alltid blir billig, og bestillings- og besøkstidspunkt er naturligvis avgjørende, men prisene på hotell er gjennomgående og betydelig lavere enn i Norge.

Skal du på storbyferie til Berlin blir det dermed ofte meningsløst å lete opp de aller billigste hotellene. Et firestjerners hotell, med god standard, kan i perioder koste under tusen kroner natta. Skal du da prøve å spare et par hundrelapper, må du sannsynligvis akseptere en betydelig reduksjon i kvalitet, og kanskje bo i et lite kurant område.

Hvor bør hotellet ligge i Berlin?

Generelt sett anbefaler vi at hotellet bør ligge i Mitte, det vil si hjertet av Berlin. Byen er ganske enorm i utstrekning, så noen transportetapper må du regne med uansett, spesielt om du vil ta for deg alle severdighetene. Bor du i Mitte, har du kort avstand til det meste du trenger av shoppingmuligheter, utvalg av restauranter, uteliv, og en god del av opplevelsene og severdighetene.

Er du ung og sprek og vil ta for deg det kuleste av Berlins uteliv, bør du vurdere et hotell i bydelene Friedrichshain, eller Kreuzberg. Her er det også mange hippe kaféer, spisesteder og småbutikker å stikke innom. Distriktet Neukölln er i ferd med å bli noe av det samme som Friedrichshain og Kreuzberg. I disse traktene er det meste du foretar deg også rimeligere enn inne i Mitte.

Vil du ha det stille og rolig rundt deg, kan du vurdere et hotell i bydeler som Prenzlauer Berg, Wilmersdorf, eller ærverdige Charlottenburg.

Kart